4 energibesparende tips til udendørs

Især nu i de kolde vintermåneder bruger vi meget energi. Det bliver tidligt mørkt, så vi tænder lyset, hæver varmen et par grader og går lidt varmere i bad. Dette er naturligvis berettiget, hvis temperaturen udenfor kun forbliver et par grader over frysepunktet. Energisparetipsene til hjemmet flyver os om ørerne, men vidste du, at du også sagtens kan spare energi udendørs? Så læs omhyggeligt de 4 spareråd til udendørsbrug nedenfor.

Når du anlægger haven, skal du vælge en naturlig dam i stedet for en almindelig havedam eller en koi-dam. En naturlig dam har nok iltplanter til at opretholde sin økologiske balance, forudsat at der ikke er for mange fisk i den. Vil du have flere fisk i din dam? Så vælg en energibesparende dampumpe eller en dampumpe med solpaneler. Sammenligner vi almindelige dampumper med energibesparende dampumper eller dampumper med solpaneler, mærker vi ingen forskel på effekten, kun en forskel på din energiregning.
Havebelysning er et punkt, hvor du nemt kan spare en masse energi, for eksempel ved at installere LED-lamper i din have. I modsætning til halogenbelysning er LED-belysning meget energieffektiv. En anden fordel ved LED-lamper er, at de giver tilstrækkeligt lys selv ved lav effekt. Du kan være helt energieffektiv ved at installere havebelysning, der virker på solenergi. I dette tilfælde er lamperne udstyret med et solpanel, der sørger for, at lampens batteri oplades, når solen skinner på den.
En anden meget nem måde at spare energi på din havebelysning er at slukke for havebelysningen sent om aftenen, inden du går i seng. Er det noget du hurtigt glemmer? Brug derefter en bevægelsessensor eller brug en timer. Dette forhindrer din havebelysning i at brænde natten igennem og forbruger unødvendig energi.
Kan du lide at sidde udenfor i de varmere måneder? Så ved du bedre end nogen andre, at det kan køle betydeligt ned om aftenen. Det er meget fristende at tænde for den elektriske terrassevarmer på de tidspunkter, så du er dejlig varm igen. Næste gang du sidder udenfor, og det begynder at køle af, skal du vælge at lade terrassevarmeren være slukket. Tag en varm vest på og brænd træ i en bålplads. Dette sparer dig ikke kun energi, det giver også en meget mere behagelig atmosfære end en terrassevarmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.