Hvordan forvandler jeg min byhave eller terrasse til en køkkenhave?

 

Har du en terrasse eller byhave og vil du dyrke og høste friske grøntsager og krydderurter? Der kan! Du kan også skabe en flot og velsmagende køkkenhave med grøntsager og krydderurter i krukker.
Det er sjovt at lave, sundt og tager ikke meget tid og plads. Der er også yderligere fordele. Børnene lærer, hvad en pastinak er, at tomater ikke kun kommer fra supermarkedet, og at man opnår resultater, hvis man lægger kræfter i noget. Fordelen ved en byhave er, at den i gennemsnit er et par grader varmere end en landhave. Som et resultat vil dine grøntsager vokse lidt hurtigere, og planter som tomater, peberfrugter, aubergine, melon og zucchini kan lettere dyrkes uden drivhus. Grøntsagsplanter og urter i potter er mindre sårbare over for skadedyr og skadedyr, især hvis de placeres i en højde.

Terrassen eller haven bør placeres på den sydlige til sydvestlige side, de fleste typer grøntsagsplanter har brug for minimum 5 til 6 timers sol om dagen.
Hvis der er én vigtig regel ved havearbejde i krukker, så er det at vande tilstrækkeligt. Lav dine runder dagligt for at tjekke og lad ikke rodklumpen tørre ud, giv helst regnvand.
Brug speciel pottejord til grøntsager og urter, som er forsynet med specifik gødning.
I sommermånederne er det nødvendigt at gøde hver 2. til 3. uge med en flydende gødning til grøntsager og urter.
Nogle typer grøntsager kommer i minivarianter, disse er nemmere at dyrke i en gryde: såsom snackagurk og altantomat.
Der er rørfolie med huller, som du kan trække over potten og plante. Dette giver varmeelskende grøntsagsplanter en bedre chance for at få succes i de koldere uger.
Udover de eksisterende klatrestativ, der er til salg, kan du bruge bambuspinde og reb til at lave flotte klatrestativer til bønner, ærter, snackagurk eller tomater.
bambus
Hvilke gryder skal man bruge?
Brug helst plastikpotter. Terracotta krukker er pænere på terrassen, men er mere porøse, hvilket betyder, at de fordamper vandet hurtigere. Hvis du bruger terracotta potter, så giv dem rigeligt med vand.
Brug kun gryder, der har hul i bunden. På denne måde kan overskydende vand altid løbe væk, og rødderne forbliver sunde.
Læg et bundfad under hver gryde og brug det til at vande. Vander du nedefra, kan planten optage vandet med rødderne, og du skader ikke de unge skud med for meget vand.
Brug potter af tilstrækkelig størrelse, jo større afgrøde, jo større potte. Grøntsagsplanter med store frugter som tomat, zucchini eller aubergine kræver potter på mindst 10 til 15 liter.
Læg rodfrugter som pastinak, gulerødder eller kartofler i potter, der er dybe nok til at de kan udvikle sig ordentligt. Krydderurter, salat eller endivie kan dyrkes perfekt i en 3 liters potte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.